Selecteer een pagina

Nanda Pleging

Equine assisted coach

Met behulp van paarden geef ik je waardevolle inzichten.

Over mij

Ik ben Nanda Pleging – Kamsma, opgegroeid in Beverwijk boven het transportbedrijf van mijn ouders. Ik ben in de lente van 1982 geboren en heb een gelukkige jeugd gehad, samen met mijn vader John, moeder Jannie en broer Jan.

Toen ik 7 jaar was verhuisden we van het industrieterrein naar een woonwijk in Heemskerk. Toen ik 9 was kreeg ik van “Sinterklaas” mijn eerste eigen pony. Ik bracht vele uren per dag door op de manege. Op mijn 11e verhuisden we naar Limmen, midden in het land met veel huisdieren.

Na diverse pony’s gehad te hebben, fokten wij ons eerste Friese veulen. We noemde haar Lopke. Lopke werd mijn maatje door dik en dun. Toen ik 32 werd kreeg Lopke een spuitje, ze was toen 24 jaar. Ik had Lopke op dat moment ¾-deel van mijn leven. Lopke wist meer van mij dan mijn ouders en broer samen.

Mijn carrière

Op mijn 32e werkte ik als inkoper bij GP Groot, daarvoor was ik ZZP’er en inmiddels ben ik manager inkoop. In het jong professional clubje van mijn werk kwam ik voor het eerst in aanraking met paardencoaching. Dit was een van de vele trainingen van het management traineeship dat werd vormgegeven door IDDD Company (I do dare dream), waar ik met een groep van 10 jongeren, drie jaar aan persoonlijk leiderschap werkte.

Na het afronden van het management traineeship bleef het coachen met behulp van paarden mij aantrekken. Ik vond een mooie, goed georganiseerde opleiding aan de Keulseweg in Pijnacker en ben inmiddels gediplomeerd equine assisted coach. Ook heb ik een masterclass 3D-grensvisualisatie gevolgd bij Nick Blaser.

Mijn energiebronnen

Gezin en familie

Sinds mijn 32e ben ik getrouwd met mijn maatje Arne. Na diverse mooie reizen gemaakt te hebben, werden wij ouders van onze zoon Kai (2016) en onze dochter Lise (2019). Het maakt mij gelukkig als onze kinderen goed in hun vel zitten en wij ook 🙂 !

Het goede Leven

Paarden geven mij positieve energie. Bij hen laad ik op. Lenthe is de opvolger van Lopke (mijn eerste paard). In 2014 kocht ik Lenthe tijdens een keuring van het KFPS. Lenthe vormt samen met haar dochter Helin (2018) de kudde “Van het goede Leven”.

Werken, coachen en ontwikkelen

Als workaholic probeer ik dagelijks een goede balans te vinden tussen ons gezinsleven, de paarden, familie, vrienden, mijn werk, het coachen én het blijven ontwikkelen van mijzelf.

Relevante opleidingen en trainingen

Praktijk ervaring

  • 1-op-1 coaching en groepscoaching. 
  • Manager in commerciële werkomgevingen. 
  • Mama van twee toppers: Kai en Lise. Echtgenote van één topper: Arne.

Waarmee kan ik je helpen?