Selecteer een pagina

De eerste dagen van de lente begonnen zonnig. Daarna hebben we zo een beetje alle weertypen gehad. Regen, wind, sneeuw, zon, hoge én hele lage temperaturen. De kinderen en ik hebben begin april zelfs een sneeuwpop gemaakt! Ik kan mij niet herinneren dat dat eerder in deze periode mogelijk was. Inmiddels is het eind april en is het alweer een aantal dagen zonnig en droog.

Het was  op een donderdag in april! Alles zat mee 🙂

Je hebt van die dagen dat alles mee zit. Voor mij was dat op een donderdag in april. Heerlijk! De dag begon met mooi weer. Goed voor de vitamine D. In de ochtend had ik vrij genomen voor een derde en (voorlopig) laatste coach sessie in het traject van een van de coachees die ik begeleid.

De ochtend start met coachen

Met vertrouwen in het proces, zowel in mijn paard als in het in zo ruim mogelijke zin ‘afbakenen’ van de oefening, begon het eerste deel van de dag. Alles werkte mee! Lenthe deed keurig haar werk door zichzelf te zijn. Ze kwam en ging wanneer het nodig was. Ze gaf de coachee letterlijk een steun in de rug en ging aan het einde van de sessie liggen. Zelfs de oneffenheid van de bak kwam van pas en een windvlaag maakte het geheel af. Prachtig!

Op naar kantoor

Schone kleren aan en voldaan begon ik aan mijn werkdag. Een leverancier gaf eindelijk, na maanden van discussie, toe dat er een fout in zijn bonusberekening zat. Deze afspraak leverde al snel zesduizend Euro op. Daarnaast had ik een oud teamgenoot geholpen met de start van het opstellen van standaard documenten en er was er zoals gebruikelijk een goede interactie met mijn inkoop collega. Daarnaast had ik ook nog een aantal andere collega’s gesproken. Fijn om samen te werken!

Tijd om naar huis te gaan

Onze kinderen had ik eerder dan normaal opgehaald uit de opvang. Ze waren vrolijk aan het zingen en hebben goed gegeten. Nadat ze schoon en op tijd in hun bed lagen en mijn man naar de tennisles ging, had ik het rijk alleen.

De dag waarop alles meezat, had ook effect op de dagen erna. Dat kwam goed uit, want voor mij was het bijna tijd voor het weekend! 

Weekend in zicht

Vrijdag heb ik nog een paar uur gewerkt en daarna begon voor mij het weekend! Voor de verandering heb vrijdagavond, toen de kinderen op bed lagen en mijn man naar de tennis was, buiten gezeten in de tuin. Met een kruik in mijn rug, mijn winterjas aan en een kop thee in mijn handen. Het was heerlijk rustig. Ik was de enige die buiten zat. Met om mij heen potten met nieuwe plantjes die ik die dag had geplant. En met zicht op onze kersenboom die vol met witte bloemen in bloei staat. Het was vredig en rustig. De vogels fluiten nog wat en er lopen katten over de schutting. Gewoon zitten, kijken, luisteren en wegdromen over van alles en nog wat, verder niets. Dit ga ik vaker doen!

Zaterdag heb ik met mijn moeder én met mijn vader gereden in het bos. Twee uur bosbaden met mijn lieve paarden en met mijn stoere ouders. Mijn vader zat voor het eerst in 20 jaar weer op het paard. En je raad het vast. Hij zat op Lenthe en heeft net als mijn moeder én ik heerlijk genoten.

Lenthe heeft deze dagen voor mij het verschil gemaakt! Als (persoonlijke) coach én als recreatiepaard. Wat een mooie dagen! #npkcoaches