Selecteer een pagina

De afgelopen maanden heb ik een aantal netwerk bijeenkomsten en trainingen gevolgd. Het begon met de NEVI voorjaarsborrel in een café op de Dam in Amsterdam. In het begin was het voor mij wat onwennig. Er liepen veel mensen op straat en ook in het café was het volop gezelligheid. Er waren een aantal mensen die ik al kende uit het inkoopnetwerk en ik heb ook nieuwe collega’s uit het inkoopvak ontmoet. De inkoopmanager van Feadship (het Nederlandse bedrijf van de mega plezierjachten) gaf een presentatie over inkoop en er was een walking diner. Al met al een geslaagde avond.

Zoveel mensen bij elkaar. Het voelde in het begin wat onwennig.

En aantal weken later heb ik een cursus verandermanagement gevolgd bij het INVK. Dit keer was ik ingedeeld bij een groep financiële mensen. Mooi wat het verschil in dynamiek is tussen verschillende groepen mensen. De cursus was erg interessant en heeft mij geïnspireerd. Er waren tal van vragen waarbij ik heb stilgestaan:

  • Hoe bereid ben ik eigenlijk zèlf om te veranderen?
  • Hoe krijg ìk andere mensen mee?
  • Hoe is bij mijzelf de verhouding tussen (wel en niet) kunnen en het (wel en niet) willen?

Wat mij het meest is bijgebleven van de cursus verandermanagement is het filmpje van de glijbaan. De wil ik graag met jullie delen. De bijbehorende vragen zijn; Op welk moment in je carrière heb jij de glijbaan genomen i.p.v. de trap? en Wie of wat heeft jou ertoe aangezet om de glijbaan te gebruiken?

Deze training heb ik overigens vergoed gekregen van de Soob subsidie vanuit de CAO beroepsgoederenvervoer. Deze vergoeding is ook in te zetten op de trainingen die ik zelf geef met NPK coaches. Je kunt deze aanvragen via www.soobsubsidiepunt.nl/subsidie-aanvragen. In de training die ik begeleid staat het ervaringsgericht leren centraal. Men vindt zelf de oplossing, waarbij de aanzet wordt gegeven door de paarden en door mij. Als mensen ervoor open staan helpen wij ze als het ware om de glijbaan te zien én om deze, zo nu en dan, te gebruiken.

Een week later heb ik samen met een collega de bijeenkomst “Mercell meet” bezocht. Wederom een prachtige locatie met inspirerende workshops, goed eten en een goed gezelschap. Wat mij opvalt is dat voor mij het vreemde gevoel om met veel mensen samen te zijn (gelukkig) alweer normaal voelt. Ik heb de interactie met verschillende groepen mensen gemist in de afgelopen jaren!

Het vreemde gevoel om met veel mensen samen te zijn is weer verdwenen. Ik heb de interactie met verschillende mensen gemist! 

In mijn volgende blog vertel ik meer over de training die ik vorige week volgde aan de Keulseweg, met het onderwerp teamcoaching. Op deze cursus heb ik veel geleerd over:

  • Hoe ik in groepsverband functioneer.
  • Hoe ik mijzelf kan veranderen.
  • Hoe ik met NPK coaches groepen kan begeleiden.

Daarover meer in mijn volgende blog! Ter afsluiting sta ik hieronder op de foto met mijn “oude” teammaat “Fellow” van de Keulseweg.

Wil jij ook sparren over #verandermanagement, #bijeenkomsten, #groepsdynamiek, #teamcoaching of over iets anders?

Ik help je graag! Op NPKCoaches.nl/contact vind je mijn contactgegevens.