Selecteer een pagina

Dit keer schrijf ik mijn blog vanuit Italië. Gewoon omdat het kan! Mijn tijdschriften heb ik uitgelezen en we zijn heerlijk aan het genieten in Italië rondom het Gardameer. Tijd voor mijn 5e blog.

Een aantal weken geleden heb ik een cursus teamcoaching voor coaches gevolgd aan de Keulseweg. Een van de activiteiten die we leerden was gebaseerd op de theorie van Carl Gustav Jung. Hierbij worden persoonlijke eigenschappen van mensen gekoppeld aan kleuren. De hulpmiddelen die worden gebruikt zijn emmers in de kleuren rood, geel, blauw en groen en bordjes waarop staat waar de kleuren voor staan. Ook kregen wij een lang touw.

              De theorie van Jung. Gecombineerd met paarden.

 

De team opdracht was: “Maak een cirkel en verdeel deze in vieren. Kies vervolgens een plek in de cirkel die bij je past en zorg er met het team voor dat het paard een ronde om de cirkel loopt”. Het paard staat bij deze activiteit los. Hij kan vrijwillig meewerken, of niet. Dat hangt van het team af.

Wat een mooie inzichten heeft deze teamdag mij gegeven!! Er zijn zoveel componenten van belang. Hoe is de communicatie? Welk type ben jij? Welk types zijn er binnen het team? Welk doel is behaald? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook hier werkte de kracht van herhaling.

Of het paard meewerkt? Dat hangt van het team af.

Terug in het hier en nu. De (krijt) bordjes heb ik deze vakantie gekocht op een antiek markt in Italië. Toch een leuk aandenken aan onze vakantie!

Wil je ook deze, of een andere teamactiviteit organiseren? Met als doel: een beter samenwerkend team? Waarbij de teamleden meer (zelf)inzicht krijgen? Ik help je graag bij de uitvoering! Stuur mij een berichtje via de app! Bellen mag ook. Op npkcoaches.nl vind je meer informatie over teamcoaching en over persoonlijke coaching. #NPKcoaches #teamcoaching #gewoonomdathetkan

 

 

      Wil jij ook weten wat de NPKCoaches voor jouw team kan betekenen? 

      Wij helpen je graag! Op NPKCoaches.nl/contact vind je mijn contactgegevens.